2018-05-25
Logmaster Systems AB

gdpr

Idag den 25/5 börjar GDPR (EU:s nya dataskyddsförordning) att träda i kraft och ersätter befintliga PUL (Personuppgiftslagen).
Vi vill göra er uppmärksamma på att en integritetspolicy bör visas i LM Solo för att göra era besökare medvetna om att deras personuppgifter sparas och hur de hanteras.

För att aktivera denna funktion görs följande:

  • I LM Solo version 4.2 trycker ni på CTRL+SHIFT+S för att öppna inställningar.
  • Gå till GUI->Messages-FlowChartHär lägger ni in er integritetspolicy.
  • Tryck på “Save” högst upp.
  • Tryck på krysset högst upp till höger för att stänga fönstret med inställningar.
  • Gör gärna ett test för att se att allt fungerar som förväntat.

 


Nedan följer ett förslag på en integritetspolicy som ert företag kan använda er av:

 

Vår integritetspolicy

Vi vill i enlighet med GDPR göra dig som besökare uppmärksam på att:

  • Dina personuppgifter registreras hos företaget i Logmaster Vistor Management. Syftet är att skicka en ankomstavisering till din kontaktperson och att skriva ut ett besökskort.

Det vi sparar är:

  • För- och efternamn.
  • Företaget du representerar (valfritt).
  • Kontaktpersonen du besöker.
  • Bilens registreringsnummer (Gäller enbart om detta fält är aktiverat).
  • Telefonnummer (Gäller enbart om detta fält är aktiverat).
  • Dina personuppgifter lagras i max 1 månad i programmet hos företaget.
  • Personuppgiftsansvarig är företaget du besöker.


Om du vill att dina uppgifter ska raderas direkt efter besöket vänligen kontakta receptionen innan du går.

Tryck på “ja” om du har läst och accepterar vår integritetspolicy.


 > > > Automatisk rensning av besökshistorik < < <

Kontakta oss för att få tillgång till ett script för att uppdatera Logmaster-databasen. Detta aktiverar en funktion som automatiskt raderar personuppgifts-information från besökarna med ett visst tidsintervall. Tidsintervallen för hur länge besökarnas personuppgifter ska sparas kan justeras, i standardläge sparas uppgifterna i 30 dagar. 

Kontakta vår support om ni behöver hjälp med att uppdatera er databas. 
Inom kort kommer en uppdatering av vår mjukvara med ett tydligare GDPR stöd. Kontakta vår säljavdelning för mer information. 

För frågor eller support kring GDPR kontakta vår support på support@logmaster.se eller ring 08-764 69 00.

Är ni osäkra på om ert företag har rätt till en uppgradering eller saknar ni supportavtal är ni välkomna att kontakta oss via order@logmaster.se eller ringa oss på 08-764 69 00 för mer information.